Verblijf 11-18 august 2018

Vakantieverblijf Mariposa Denia

Het vakantieverblijf Villa Mariposa Denia is een oase van rust, comfort, luxe en veel privacy, waar we met een familie van 11 personen (grootouders, kinderen en kleinkinderen) en een hond een week lang vakantie vierden.

In de villa sliepen we in vier slaapkamers met zes volwassenen en een kind van anderhalf. In het royale gastenverblijf dat op voldoend grote afstand van de villa op hetzelfde terrein ligt, sliepen in twee slaapkamers twee volwassenen en twee kinderen van 8 en 5. Zij konden gebruik maken van vier goede badkamers. De opzet van het geheel (villa, gastenverblijf en zwembad) is zodanig dat er voor iedereen voldoende privacy is, zowel binnen als buiten. Er zijn vele zitjes met uitstekende stoelen, sommige met schaduw, waar je je even kunt terugtrekken om een boekje te lezen, met internet aan de gang kunt gaan (prima wifi) of een dutje doen.

Het zwembad is heerlijk met een ondiep en dieper deel. Weliswaar heet het een zoutwaterbad maar deze benaming duidt alleen maar de techniek van zuivering aan. Het bevat gewoon zoet water engeeft geen irritatie aan de ogen vanwege chloor. De kleinkinderen waren er niet uit te slaan, zelfs niet ’s avonds.

Het overdekte terras buiten voor de villa heeft een lange tafel met stoelen waar 11 personen gemakkelijk een plaats hadden. Het was bijna het episch centrum van het vakantieverblijf. Heerlijk buiten in de schaduw en met uitzicht op het zwembad. Tijdens het avondeten, wanneer de avond invalt, zorgde de in te stellen verlichting van de tuin en het zwembad voor een bijna sprookjesachtige aanblik. Voor de maaltijd kon ook van de royale en goed werkende BBQ gebruik worden gemaakt. Dat alles maakt het vakantiegevoel alleen maar groter.

Er was gezorgd dat alles, binnen en buiten, tot in de kleinste details perfect was. In de keuken, in de kamers, in de vele slaap- en badkamers, rond het zwembad (vele badlakens), aan alles is gedacht. De keuken is uitstekend geoutilleerd, de slaapkamers hebben prima bedden, uitstekende horren (hoewel vrijwel geen insecten) en goed werkende ventilatoren. Hoe vaak grijp je niet mis in een gehuurd vakantiehuis, maar daarvan was hier geen sprake. Aan alles is gedacht.

Het omheinde terrein waarop de vakantievilla en gastenverblijf staan, is zeer groot, ongeveer een halve hectare. De hond kon dus naar hartenlust op het terrein rennen zonder steeds de aandacht van de gasten op te eisen. En voor de liefhebbers is er een goede jeu de boule baan.

Je gaat natuurlijk primair voor het vakantieverblijf en niet voor de eigenaren. Maar het is wel heel prettig wanneer het contact met hen uitstekend verloopt. Dat was het geval bij de reservering, de boeking, de aankomst en tijdens het verblijf. De eigenaar was bij vragen gemakkelijk te bereiken. Heel attent was het dat de gasten voor aankomst met whatsapp een route van Google Maps werd gestuurd (was ook wel nodig). Een privéboekje dat een van de kleinkinderen had vergeten, werd keurig nagestuurd. Dat is nog eens service.

Algemene indruk ​​​​10

Ligging ​​​​​​7

Faciliteiten ​​​​​10

Inrichting en staat ​​​​10

Hygiëne ​​​​​10

Vriendelijkheid en service verhuurder ​​10

Prijs/kwaliteit​​​​​ 10

Book your holiday

First name:

Last name:

Email:

Room type:

Check-in date:

  your selectionOK

Check-out date:

  your selectionOK