COAST DENIA

BULLS IN LA XARA

STATUE FOR CLIMATE DENIA

FRIDAY MARKET DENIA

LAS FALLAS DENIA

LAS FALLAS DENIA

07/08/2017

ALICANTE – Het is warm in Spanje en ook langs de kust van de Middellandse Zee worden hoge temperaturen gehaald van boven de 35 graden en tegen de 40 graden. Niet alleen de lucht is warm maar ook de grond en de zee. Op 5 augustus werd een oud record aan de Costa Blanca verbroken nadat de temperatuur van het zeewater steeg naar de 29 graden. Helaas is dat slecht nieuws want afkoelen na een warme dag met een luchtvochtigheidsgraad van 98% is er dus niet bij aan de kust van Alicante.

Op zaterdag hebben 70 gemeenten van de de Comunidad Valenciana en 11 gemeenten van de provincie Alicante een geel weeralarm gekregen vanwege de hoge tot extreem hoge temperaturen deze dagen. Het is echter niet alleen overdag warm waarbij de luchtvochtigheidsgraad op sommige plaatsen maar liefst 98% is geweest maar ook ‘s-nachts met temperaturen tot 28 graden waarbij het slapen tijdens de tropische nachten erg lastig is.

Diegene die dan denken verkoeling te zoeken in de zee komen van een warme kermis thuis. De temperatuur van het zeewater is namelijk zo hoog dat verkoeling soms niet mogelijk is. Het kwik steeg in het water tot 29 graden wat voor dit deel van de Spaanse kust/zee een nieuw record is. Deze hoge temperatuur van het zeewater heeft men te danken aan de hoge luchttemperaturen van de laatste week waardoor het zeewater dus niet kan afkoelen.

Ook op andere plaatsen langs de Spaanse kust is het warm in de zee met watertemperaturen tot 27 graden en meer.