COAST DENIA

BULLS IN LA XARA

STATUE FOR CLIMATE DENIA

FRIDAY MARKET DENIA

LAS FALLAS DENIA

LAS FALLAS DENIA

Chiringuitos – strandtenten van Javea worden steeds cooler

imageimage

Je ziet ze steeds vaker (in de zomer) aan de kust van de betere badplaatsen van de Costa Blanca. De Chringuitos. Hun oorsprong ligt in de sexy zestiger jaren toen alles wat wild, jong, (semi) artistiek of kunstzinnig en vooral ook ‘hip’ was en waar de avonden werden doorgebracht aan een van de stranden waar eenvoudige houten barretjes en restaurantjes de feestvreugde verhoogden of in ieder geval in beweging hielden.

image

CHIRINGUITOS Javea
De laatste jaren is De Costa Blanca met zijn chiringuitos in steeds luxere uitvoeringen en met goede muziek een plek aan het veroveren langs de mooie kust, hetzij op de rots- of aan de zandstranden.
En dat betekent ook dat er ook weer mooi gegeten en fraai gedronken wordt en het liefst in zo een gezellige tent op het strand met een DJ aan de draaitafel. Deze chiringuitos worden de laatste jaren steeds vaker aan de Costa Blanca gesignaleerd.

image

Neem nu Javea. Een prachtige lange kustlijn met veel restaurants, maar ook steeds meer lekkere trendy Chiringitos met Heerlijke lounge muziek, die de prachtige zonsondergangen vanaf een ‘cool’ chiringuito terras nog mooier maken.

La Siësta
Bijvoorbeeld het terras van La Siësta heeft naar ons idee alles wat een goede strandtent hebben moet. Enthousiast jong personeel, Prima betaalbare cava´s, trendy cocktails, lekkere pittige tapas, goede verse zeevruchten, meubilair waarop en waarin het prettig ‘chillen’ is en heel plezierige dromerige lounge muziek. Wij werden er tenminste behoorlijk romantisch van.

image

Maar de keus daar aan de Avenida de Meditteranea is groot en wij besluiten de volgende keer weer een andere Chiringito te proberen, want die zien er in alle opzichten ook lekker uit.