COAST DENIA

BULLS IN LA XARA

STATUE FOR CLIMATE DENIA

FRIDAY MARKET DENIA

LAS FALLAS DENIA

LAS FALLAS DENIA

We hebben kennisgemaakt met de eigenaren van website www.hastapronto.eu. vriendelijke en enthousiaste mensen, Ans en Joost. Het is nu ook mogelijk om via hun ons huis te reserveren voor jullie vakantie. Ans heeft een ontzettend leuk en levendig verhaal geschreven over ons huis en omgeving, zodat je de Spaanse sfeer al helemaal kunt proeven en ruiken. Ik wil daarom dit verhaal met jullie delen.

Vakantievilla en gastenverblijf voor 12 personen met prive zwembad nabij de kustplaats Denia aan de Costa Blanca

image

In La Xara in het achterland van de kustplaats Denia aan de Costa Blanca waren we eigenlijk nog nooit geweest. Dus besluiten we voor we naar Villa Mariposa rijden even een cortado te drinken bij een van de bars in de hoofdstraat van het authentieke dorp. Er is hier genoeg activiteit, en bij navraag blijkt dat je eigenlijk al je dagelijkse boodschappen in het plaatsje kunt doen. Verder zijn er prima restaurants waar je terecht kunt voor wat tapas of een overheerlijke streekmaaltijd, en op donderdag is er ook een markt waar de locals hun wekelijkse inkopen verzamelen. Alles bevindt zich op kleine afstand van deze schitterende villa en het gastenverblijf met privé zwembad die samen geschikt zijn voor een gezelschap van twaalf personen.

De routebeschrijving van eigenaresse Maria klopt perfect. Ze had ons gezegd een paar honderd meter buiten het dorp uit te kijken naar een zandpad waarlangs hoge cipressen staan. Wanneer we de aangewezen onverharde weg inrijden staan we binnen een paar minuten aan de poort van Villa Mariposa. Robbie is buiten bezig om de laatste puntjes op de i te zetten voor de gasten die nog dezelfde avond zullen arriveren, en Maria zorgt ervoor dat binnen alles tip top in orde is, zelfs aan een koele fles cava is gedacht.

image

Omdat de zon al hoog aan de hemel staat besluiten we om eerst de tuin in te lopen en daar alles te bekijken. Het ziet er in één woord geweldig uit. Een schitterend verzorgd chloorvrij privé zwembad en buitendouche met daaromheen luxe ligbedden, een schaduwrijke loungeplek met comfortabele stoelen om heerlijk te relaxen, en een heus hemelbed waarop je net als de Spanjaarden ‘s middags je broodnodige siësta kunt dromen. Alles wordt gecombineerd met blauw en witte mozaïek. Eromheen staan veel mediterrane planten, struiken, bomen en kleurige bloemen.

image

Verderop ontdekken we het vrijstaande gastenverblijf voor vier personen dat is gebouwd in Ibiza stijl. De buitenmuren zijn afgewerkt met kleine keitjes en er hangen wandlampen van keramiek zodat het geheel ‘s avonds sfeervol kan worden verlichten. Bij de ingang is een tuintje gecreëerd waarbij je je even kunt afzonderen om te genieten van de rust die hier heerst. We horen alleen het geruis van een zachte zomerbries die door de bomen waait en het gezang van vogels. Binnen ziet het er heel leuk uit. De meubels van pallethout met een zachte tint, de ruwe houten deuren en de authentieke balken aan het plafond geven het geheel een warme sfeer. Zowel de keuken, woonkamer, en de twee slaapkamers zien er prachtig verzorgd uit. Achter het gastenverblijf zijn voor de sportieve logés een volleybalveldje en een petanquebaan aangelegd.
Dan wordt het tijd om een kijkje te nemen in de vakantievilla waarin een gezelschap van acht personen kan verblijven. Het ruime gezellige terras heeft een grote houten eettafel waaronder banken met kleurige kussentjes en stoelen zijn geplaatst. Hier kan iedereen zitten om te genieten van een lekker ontbijt of een avondmaaltijd. Vanaf deze plek heb je direct uitzicht op de tuin en het zwembad, en dat is natuurlijk ideaal wanneer je de in het water spelende kinderen in het oog wilt houden.

image
Vanaf het terras lopen we zo de woonkamer binnen. Die is ingericht met een geriefelijke zithoek en een kleinere tafel. Aan de wand hangen mooie kunstwerken waarvan sommige door Maria zelf zijn geschilderd. Via een boog komen we in de ruime en volledig uitgeruste keuken. We ontdekken er een open haard die de ruimtes in de frissere periodes van het jaar behaaglijk kan verwarmen. Achter de vakantievilla is er nog een overdekt terras. Robbie vertelt dat je hier in de wintermaanden heerlijk in het zonnetje kunt zitten. Daarom staat er in de buurt van de barbecue een grote tafel waaraan het hele gezelschap kan plaatsnemen om samen te genieten van een lekkere vlees- of vis maaltijd. Op de begane grond zijn er drie kleurige slaapkamers waarvan een met een badkamer ensuite. De personen die in de andere twee kamers slapen dienen de ruime badkamer met inloopdouche te delen. Op de eerste verdieping die te bereiken is via een trap in de woonkamer, is er nog een slaapkamer met badkamer ensuite en een klein dakterras waar je later op de dag kunt genieten van het uitzicht op de omgeving. Ook aan de kleine kinderen en baby’s is gedacht. Voor hen zijn er drie extra kinderbedjes en -stoelen aanwezig.

image

Het ziet er allemaal heel stijlvol uit, Maria en Robbie hebben voor hun gasten een droom van een vakantievilla gecreëerd. Op deze schitterende plek in het achterland van Denia vind je rust en heb je alle voorzieningen bij de hand voor een heerlijk relaxte vakantie. In de omgeving kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken in het natuurpark Montgó dat op nog geen half uur van de vakantievilla te vinden is, of de kustplaatsen en het strand van Denia en Javea bezoeken. Ook voor de golfer is er genoeg te beleven. Het gebied telt maar liefst veertien mooie golfbanen waar je een balletje kunt slaan. Ideaal dus om met een aantal vrienden of een wandel- en fietsgroep hier een weekje te boeken. Het binnenland heeft jullie zoveel moois te bieden. Kortom: Villa Mariposa is een absolute aanrader om je vakantie door te brengen.

Kenmerken Villa Mariposa

Soort verblijf: Villa met gastenverblijf geschikt voor 12 personen
Aantal slaapkamers: 4 in villa, 2 in gastenverblijf
Aantal badkamers: 3 in villa, 1 in gastenverblijf
Eigenaar: Maria en Robbie
Nationaliteit eigenaar: Nederlands
Prijzen incl. 10% BTW Villa + Gastenverblijf: vanaf €950/week
Borg: €400
Ontbijt: niet inbegrepen
Schoonmaakkosten: niet inbegrepen, €295
Minimale verblijfsduur: 1 week in juli en augustus andere maanden 5 dagen. Gastenverblijf buiten het seizoen 1 dag
Minimaal aantal personen: nvt
Geschikt voor mindervaliden: nee
Kindvriendelijk: ja
Huisdieren: toegestaan, €50 per verblijf
Aanwezig:
Parking: op het terrein, gratis
Bedlinnen: ja
Zwembad: ja
Zonneterras: ja
Ligstoelen: ja
Tuinmeubilair: ja
BBQ: ja
Jacuzzi: nee
TV: ja
Open haard: ja
Airco: nee, plafond ventilators in elke kamer
Internet: WIFI, gratis
Busstation: centrum Denia
Treinstation nee.       Honden toegestaan (€50)                                                                                                                                                            Dichtstbijzijnde luchthaven: Alicante: 85 km, Valencia: 95km
Ligging: landelijk/kust
Omgeving:
Wandelen en fietsen in het natuurpark Montgó: 10 km
Paardrijden: Manege op 5 min
Golf: Denia
Denia: Mooie rustige zandstranden 3,5 km
Voor de fanatieke wielrenners zijn er prachtige ritten door het achterland te maken.