COAST DENIA

BULLS IN LA XARA

STATUE FOR CLIMATE DENIA

FRIDAY MARKET DENIA

LAS FALLAS DENIA

LAS FALLAS DENIA

Zomerkunstmarkt in de haven van Jávea weer van start

image
JAVEA – Op vrijdag 10 juni a.s. gaat de kunstmarkt, die nu al voor het vierde achtereenvolgende jaar de hele zomer in de haven van Jávea wordt gehouden, weer van start. De winkeliersvereniging van de haven heeft de organisatie weer aan Amata overgelaten, omdat deze kunstenaarsvereniging ervoor zorgt dat er alleen “Artesanía de Autor®” te koop is. Dat wil zeggen dat alles wat u op de stalletjes ziet, door de deelnemers zelf gemaakt is. Deze zomer begint de markt met twee weekeindes: 10, 11 en 12 juni en dan 17, 18 en 19. Op allebei de zaterdagen brengt pottenbakker José zijn draaischijf mee, zodat u zelf kunt ervaren hoe een klompje klei onder uw handen verandert in een kopje of kommetje. Vanaf donderdag 23 juni is de markt er elke avond vanaf een uur of zeven tot middernacht (behalve enkele dagen waarop de buurtbewoners hun feesten vieren – maar dan is er weer van allerlei anders te zien en te doen!). De havenwijk van Jávea biedt, behalve de markt, tal van gezellige terrasjes, de vissershaven met zijn visafslag en een moderne kerk die erg bekend is vanwege de speciale vorm; een betonnen schip afgewerkt met hout.