COAST DENIA

BULLS IN LA XARA

STATUE FOR CLIMATE DENIA

FRIDAY MARKET DENIA

LAS FALLAS DENIA

LAS FALLAS DENIA

beachdenia

Goede resultaten voor meiweekend

COSTA BLANCA – Het eerste weekend van mei leverde voor de toeristische sector van de Costa Blanca uitstekende resultaten op. Hoewel de feestdag 1 mei op een zondag viel, kon de kust van de provincie Alicante profiteren van het feit dat in Madrid 2 mei ook een feestdag is (op die dag wordt herdacht dat het volk van Madrid in 1808 tegen de Franse bezetter rebelleerde) en veel Madrilenen het lange weekend aan de kust kwamen doorbrengen. Velen namen daarvoor de hogesnelheidstrein: Renfe meldde dat er 30.000 treinkaartjes Madrid-Alicante werden verkocht. Ook de hotels in Benidorm en de restaurants in alle kustplaatsen konden rekenen op een grote toeloop want op 1 mei werd ook nog eens moederdag gevierd en dan kiezen veel Spaanse families ervoor om buiten de deur te gaan eten. Al met berekende het Valenciaans toeristisch agentschap dat er in de toeristische sector van de Costa Blanca afgelopen weekend twintig miljoen euro werd verdiend. Dat was het beste resultaat van de afgelopen vijf jaar. De Costa Blanca maakt sowieso een goed toeristisch jaar door tot nu toe. Het nationaal statistisch instituut (INE) maakte bekend dat er in de eerste drie maanden van 2016 1.227.754 buitenlandse toeristen de Comunidad Valenciana bezochten. Dat is een stijging van maar liefst 23,2 procent ten opzichte van het eerste trimester van 2015.