COAST DENIA

BULLS IN LA XARA

STATUE FOR CLIMATE DENIA

FRIDAY MARKET DENIA

LAS FALLAS DENIA

LAS FALLAS DENIA

image image

DENIA is gastronomisch NR1 van de wereld uitgekozen door UNESCO..Unesco erkent Denia als gastronomische plaats DENIA – De stad Denia is al jaren bezig zichzelf onder de aandacht te brengen als plaats waar de gastronomie belang­rijk is en in hoog aanzien staat. De gemeente probeerde daarom al sinds 2011 de Unesco te overtuigen dat Denia als eerste Spaanse stad zou moeten worden opgenomen op de lijst van ‘gastronomische steden’. Tot op heden was de Unesco echter niet ingegaan op die kandidatuur. Afgelopen week werd echter bekend dat op de binnenkort te publiceren nieuwe lijst van Unesco twee Spaanse steden zullen worden erkend als ‘gastronomische stad’. De eerste is Burgos en de tweede is Denia. Dat bericht werd met enorme vreugde onthaald in Denia want met die erkenning kan de gemeente nog gerichter proberen toeristen en bezoekers te trekken die houden van culinaire hoogstandjes. Het feit dat Denia het enige driesterrenrestaurant van Michelin in de Comunidad Valenciana heeft, helpt al mee, evenals de organisatie van culinaire evenementen als ‘de week van de rode garnaal’. Op de nieuwe lijst van Unesco staan tien steden die uitblinken door de creativiteit van hun gastronomie. Behalve Denia en Burgos zijn dat Parma (italië), Bergen (Noorwegen), Phuket (Thailand), Gaziantep (Turkije), Belém (Brazilië), Tucson (VS), Rasht (Iran) en Ensenada (Mexico)..

Gamba de Denia..

gambadedenia