COAST DENIA

BULLS IN LA XARA

STATUE FOR CLIMATE DENIA

FRIDAY MARKET DENIA

LAS FALLAS DENIA

LAS FALLAS DENIA

BED-BIKE and BREAKFAST

 

 

foto 3

                                                             CYCLE HOLIDAYS DENIA

Beautiful bike area with flat coastal rides and magnificent mountain routes.

Get a wonderful road cycling trip in the Costa Blanca. Cycle the backyards of Costa Blanca and get an unforgettable road cycling experience. This beautiful part of Spain is a paradise for all keen cyclists. The area has many high mountains and undulating hills. The Costa Blanca is very popular among cycling enthousiasts. There are some professional cycling teams who do their training preparations for the Vuelta and Tour de France on the shores of the Mediterranean Sea. The sunny climate all year round makes the Costa Blanca one of the best cycling regions.

 

FIETSVAKANTIE DENIA

Ben je een fietsfanaat, heb je vrienden, zie je graag de zon schijnen en wil je dit combineren met een schitterende omgeving?

Dan is de Costa Blanca voor jou de “place to be”. Dit prachtige gebied van Spanje, geeft je een onvergetelijke fietservaring. Hier ontdek je hoe mooi het achterlandschap is van dit deel van Spanje met z’n vele mooie mooie bergroutes. Een paradijs voor alle fanatieke fietsers. Het gebied heeft vele hoge bergen en glooiende heuvels en is werkelijk een prachtig fietsgebied met aan de kustlijn mooie vlakke wegen.
Mede door het zonnige klimaat, de milde winters, maakt, dat het hele jaar door de Costa Blanca een van de beste regio’s is om te fietsen!
De Costa Blanca is zeker ook populair omdat sommige professionele wielerploegen hun wedstrijdvoorbereidingen doen voor de Vuelta en de Tour de France.

Wij kunnen voor een mooi arrangement zorgen, zodat je onbezorgd van een sportieve vakantie kan genieten. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie, kijk dan op onze website: www.mariposadenia.com onder Cycle-holidays. Of neem voor vragen contact met ons op.

Wij bieden je in het voor of naseizoen; een halfpension, volledig verzorgde onbezorgde vakantie voor € 495,00 pp.
Dit is inclusief: fiets op maat, ontbijt, lunch-pakket, handdoeken en bedlinnen.
Tegen meerprijs wordt er een gids geregeld of een volgauto.
STEDENTRIP VALENCIA…..

Stedentrip Valencia“Valencia es la tierra de las flores, de la luz y del amor”, oftewel Valencia is het land van bloemen, het licht en de liefde.

Valencia is de hoofdstad van de Costa Blanca en is in 138 voor Christus gesticht door de Romeinen en heeft sinds die tijd heel veel culturen en religies een ‘thuis’ geboden: een fascinerende stad om te bezoeken met een mix aan historie en nieuwe architectuur.

Valencia historisch centrum : een oude stad met monumenten, oude gebruiken maar ook een nieuwe stad omgeven door een groot aantal kleine stadjes en steden. Ze vloeien in elkaar over en de duizenden forenzen, toeristen, studenten en kunstenaars maken van Valencia een levendige stad.

Mooie gebouwen, rijk aan feesten, het hele jaar door, bekend om zijn fruit en de Paella. Valencia heeft mooie plazas, prachtige stranden en op elke hoek zijn er wel winkels, bars en restaurants te vinden. Een agrarisch centrum (rijst en sinaasappels), een havenstad en kuuroord (strand) maar ook een industriestad (meubels en mechanische industrie), een beroemde universiteitsstad én een congres- en beursstad. ¡Valencia la Ciudad de mi corazón!

Weer Valencia
Valencia heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In de periode mei tot september komt de temperatuur niet onder de 25°C. De natste maand is oktober en in de winter zijn er strakke blauwe luchten met temperaturen van 10 tot 15 graden. De beste tijd om een stedentrip te doen is in het voor- en najaar: het is er dan aangenaam weer en minder druk.

Valencia strandStrand Valencia
Het brede stadsstrand van Valencia is zeer schoon en onderhouden met fijn zand. ‘La Malvarossa’ heeft een boulevard langs het strand met vele restaurants en bars. Het strand ligt ongeveer 3,5 km van de jachthaven.

Ten zuiden van de stad ligt La Albufera de Valencia, een lagune die lang geleden door bronnen en zoetwaterstromen ontstaan zijn. Dit meer was oorspronkelijk 30.000 hectare groot maar door landwinning is er nog maar een klein overgebleven: op de plaats waar vroeger op wilde zwijnen en fazanten gejaagd werd vertoeven nu vele toeristen.

Valencia Ciudad de las Artes y de las CienciasValencia bezienswaardigheden
De “Ciudad de las Artes y de las Ciencias de Valencia” is een van de topattracties van Spanje. Een millennium project uit de 21e eeuw: een stad in een stad vol met kunst en wetenschap.

Het oude deel van Valencia is bezaaid met kerken, musea en de bont gekleurde cafés en restaurants. De kathedraal/basiliek ‘Iglesia Catedral-Basílica Metropolitana de la Asunción de Nuestra Señora de Valencia. Deze is in 1238 op de overblijfselen van een Moorse moskee gebouwd en heeft een ongewone mix van Gotische, Romaanse and Barok architectuur. Het heeft vele schilderijen uit de 15e eeuw en er wordt gezegd dat hier de echte originele kelk van het laatste avondmaal in één van kapelletjes te vinden is.

Valencia bezienswaardigheden – Torens oude stadsmuurDe stadsmuren zijn in de 19e eeuw afgebroken. Er zijn alleen nog de 2 torens ‘Torres de Serranos’ en ‘Torres de Quart’ overgebleven die tegenwoordig als gevangenis dienen.

Het stadhuis uit 1311 is in 1909 afgebroken en herbouwd. De prachtige voorgevel verbergt zalen vol met schilderijen en sculpturen van kunstenaars uit Valencia. Ook het Historisch Museum is hier gevestigd.

De Universiteit is door paus Alexander VI (met toestemming van Ferdinand II. de Aragon) in 1502 gesticht. In de bibliotheek bevindt zich het eerste boek wat in Spanje gedrukt is (Trobes de la Verge Maria) en de eerste oplage van Tirant lo Blanc: een over de ridders geschreven novelle die zelfs bij Cervantes bekend was.

Er zijn teveel musea om op te noemen. Hier een kleine greep uit het aanbod: het Príncipe Felipe Museum, het Palau de les Arts, het museum der schone kunsten (na het Prado het belangrijkste museum met werken van El Greco en Goya), het nationale keramiek museum en het prehistorisch museum met beroemde rotsschilderingen.